Министър-председателят Стефан Янев посети българо-турската граница в района на Малко Търново. Той се срещна

...
Министър-председателят Стефан Янев посети българо-турската граница в района на Малко Търново. Той се срещна
Коментари Харесай

Обстановката на границата с мигрантите е спокойна, заяви премиерът Янев

Министър-председателят Стефан Янев посети българо-турската граница в региона на Малко Търново. Той се срещна с гранични и полицейски дежурства, чиновници от Главните дирекции " Жандармерия " и " Национална полиция ".

" Това, което видяхме досега, е че обстановката е спокойна. Българските жители могат да бъдат спокойни, че във връзка с защитата на държавната граница нещата са в границите на естественото ", съобщи той пред публицисти.

" В района сме, с цел да забележим каква е обстановката с охраната на българската граница в този сектор и да проверим активността на техническото обезпечаване и ръководството на всички процеси, свързани с границата. Има упования за интензифициране на мигрантския напън по границата. Към момента всичко, което е належащо като организация, е направено ", изясни Янев. 

" Миграционният напън не е почнал от през вчерашния ден. Много преди трагичните събития, на които станахме очевидци в Афганистан в границите на месец август, има такова увеличаване на мигрантския напън. Предполагаемо е една част от афганистанските мигранти да тръгнат към Европа и пътят им минава и през България ", добави министър председателят.

Той акцентира, че хората би трябвало да са спокойни, че организация е направена. " Има планувани средства за ремонт на оградата на границата, където е належащо. Съоръжението е в положително положение ", сподели още Янев.

Относно политическата обстановка в България той съобщи, че " партиите имат задоволително опит и поле за действие и моите упования са да създадат всичко належащо да сформират постоянно държавно управление ".

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР